NBB Basketball.nl app

Wij raden iedereen aan de Basketball.nl app te installeren vanuit de Google Play of Apple Store. Zoals hieronder te lezen is, zitten er belangrijke functies voor de coaches in, maar ook voor spelers en ouders/verzorgers is het een handige app om het wedstrijdprogramma en uitslagen bij te houden. Met de app kun je individuele spelers, complete teams, het verloop van wedstrijden van de Blauw-Wit Basketball bekijken en het wedstrijdprogramma raadplegen.

Voordat je de app kunt gebruiken dien je je wel te registeren. Voor leden van de vereniging is het belangrijk om daarbij het e-mailadres te gebruiken dat bekend is bij de Blauw-Wit Basketball. Als je dat doet worden de uitgebreidere functies beschikbaar gemaakt. Lukt het dus niet om als lid te registreren, stuur dan even een e-mail naar ledenadministratie@blauw-wit.com

Als je niet als lid bij de vereniging staat ingeschreven, kun je je nog steeds registreren in de app, maar zul je alleen het programma en uitslagen kunnen zien, nadat je met de zoekfunctie hebt gezocht naar 'Blauw-Wit' of het gewenste team.

Uitleg voor ouders

Sinds enige jaren is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die stelt dat kinderen tot 16 jaar niet zelf meer mogen aangeven of zij met naam en/of foto zichtbaar willen zijn binnen een platform. Dit geldt dus ook voor de persoonlijke instellingen van kinderen onder 16 in de basketball app.

Mocht je de gegevens van je zoon of dochter willen wijzigen, dan kan dit door de ouder/verzorger gedaan worden. 

Voordat je dit kunt doen, moet het e-mailadres van de ouder/verzorger bij de ledenadministratie van Blauw-Wit bekend zijn en gekoppeld zijn aan de betreffende jeugdspeler.

Er zijn verschillende situaties die zich voor kunnen doen:

  1. Het kind heeft geen eigen telefoon.
  2. Het kind heeft een eigen telefoon, maar ik wil de gegevens zelf beheren
  3. Het kind beheert zelf zijn gegevens.

Op de volgende pagina heeft Sportlink toegelicht wat de ouder/verzorger per situatie moet doen.

Ik ben ouder en wil de gegevens van mijn kind aanpassen